Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2011 17:21 - Пиърсинг
Автор: irena22 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 12528 Коментари: 10 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още в древните култури хората са пробивали  различни места по тялото си, за да поставят  там обици и различни други накити. Освен на традиционните места, каквито са ушите например,все по-често обици могат да се видят и на други нетрадиционни места. Такива са  например пъпа, носа, веждата, устните и дори на езика. А най-ексцентричните любители на пиърсинга, дори поставят обица на зърната на гърдите и гениталиите. Поставянето на подобно украшение обаче, крие редица рискове и  може да се доведе до сериозни здравословни проблеми. 
image

 

Скорошни проучвания, направени от Европейската комисия показват, че един от всеки трима младежи, които са си направили пиърсинг на тялото, е пострадал от инфекции или контактен дерматит, а в близо половината от случаите се е наложила лекарска намеса . Макар и в редки случаи, се стига и до алергии, заразяване с хепатит или дори СПИН, или сериозни кръвотечения.  
image

 

Специалистите обясняват, че пиърсингът на езика е популярна, но и доста болезнена процедура, защото се извършва без упойка. След нея трудно се говори, тъй като езикът се подува и е необходимо използването на антисептични средства. Друг минус е, че се унищожават голямо количество вкусови рецептори.  

Сред опасностите, които крият оралните обеци, са чупене на зъби, инфекции в устната кухина, отдръпване на венците, кървене и в някои случаи сърдечни проблеми.  
Зъболекари от Националната стоматологична академия в САЩ предупреждават, че пиърсингът на езика носи опасност за здравето. Освен че може да предизвика инфекция, поставянето на обица на езика може да се окаже вредно още за зъбите и нервните окончания. 

 
Причината за това е, че в езика има много кръвоносни съдове. Пробождането на тази зона може да се превърне в отворена врата за алергии или тежки инфекции, обясняват специалистите. В случай че поставянето на обицата не се прави със стерилни инструменти, мястото може да се инфектира и дори човек може да се зарази с хепатит или с вируса на СПИН. 

 
В случай че има участък, където обицата се докосва до зъбите, пък може да се получи и механично увреждане на зъбния емайл. Много често пациентите дори не се досещат, че отчупването на част от зъбите им може да бъде предизвикано именно от модните украшения. Най-добрият начин да се избегнат подобни проблеми е изобщо да не се пробива езикът. Тези, които все пак са се решили на разкрасителната процедура, е добре да се посъветват със стоматолог, а самият пиърсинг да бъде направен от професионалист и при спазване на всички хигиенни изисквания. 

 
Много важно е също така самите обеци да бъдат по възможност от злато или титан или поне 85% сплав от благородните метали. Важно е да няма никел, за да не се получи обрив или алергична реакция. 

 
Важно е да се има предвид, че опасността за зъбите се увеличава пропорционално на времето, през което човек носи бижуто в устата си. Все пак при добра устна хигиена и ако металните халки се свалят за през нощта, рискът за здравето намалява, успокояват зъболекарите. 
 

 

Екип от британски специалисти  пък предупреждава, че поставянето пиърсингът  на езика може да се окаже и вреден за мозъка. Освен че унижожава много нервни окончания, поставянето на обица  може да причини тежка инфекция, която да засегне дори мозъка, съобщава Би Би Си. 

 

В медицинското списание Archives of Neurology дори бил описан случай на млад мъж, починал от множество мозъчни абсцеси. Като причина за абсцесите се посочва инфекция, появила се в следствие на поставяне на пиърсинг в устата. 
 


Да си с обици /независимо от пола/ е красиво.

 image

Това дали е нормално /как това дете взе решение да се повреди в невръсна възраст/:

 image

Или тези:

Къде свършва красивото и започва противното?

 image

 Това момиче може ли да легне по гръб?
image

Кой би си паднал по такава мацка.

 image

И умната с пиърсинга.



Тагове:   пиърсинг,


Гласувай:
28



Предишен постинг

1. manuelvaldre - Нужно будет показать эту статью ...
01.12.2011 19:29
Нужно будет показать эту статью подруге, которая не так давно поделилась со мной своим желанием проколоть язык. Нечего против самовыражения подобного не имею, но надеюсь после всей этой информации она передумает)
цитирай
2. solinvictus - Навремето хлапито ми каза, че ще си ...
02.12.2011 22:46
Навремето хлапито ми каза ,че ще си слага ...и аз кат един модерен баща и казах ,че на всеки неин ще си монтирам два .
цитирай
3. musicriver - Е, то...
03.12.2011 12:34
.... нали всеки е свободен да прави с тялото си каквото си иска....
Моя близка преди време доста се беше понадупчила с обеци, но го изживя тоя период. Дупките се затварят след време, но при тая ситуация като показаната на последната снимка примерно, май е по-добре момата да си стои с обеците, че ако ги махне не се знае какво ще се покаже отдолу....
Свят шарен, хора всякакви, предпочитания милиарди....
Важното е толерантност да има....
Поздрави!:)
цитирай
4. daan - Весела Коледа
24.12.2011 17:45
ти посакубвм амногу среќа велелост и љубов
честита Кледа
цитирай
5. daan - СРЕЌНА НОВА 2012
31.12.2011 15:46
ТИ ПОСАКУВАМ ВО ГОДИНАТА 2012 ДА ТИ СЕ ИСПОЛНАТ СИТЕ СОНИШТА И ЖЕЛБИТЕ ДА СЕ ПРЕТВОТАТ ВО РЕЛНОСТ.
СРЦЕТО И ДУШАТА ДА ТИ СЕ НАПОЛНАТ СО ЉУБОВ И РАДОСТ.
цитирай
6. shaffi - интересен е
23.01.2012 20:17
пиърсинга , но това на езика, го намирам за непрактично..
цитирай
7. shtaparov - Когато се прекалява, вече не е то...
27.01.2012 16:19
Когато се прекалява,вече не е толкова красиво. Но понякога е интересно и шикозно,стига да не засенчва красотата на жената,а дискретно да я подчертава.
цитирай
8. анонимен - 4765137794461
02.11.2012 12:51
ееееееееееееееееееееееееееееее
цитирай
9. анонимен - 477
02.11.2012 12:54
еееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееетттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттт
цитирай
10. kostadin - А някой трансексуални си слагат ...
12.05.2014 15:40
А някой трансексуални си слагат гърди или си режат пишките.Всичко се прави за да са в крак с красотата на съвременото общество.
Дано да се намери една по - дебела дряновица за тези плътски пиърсинги.
Всъшност това е присъщо на диваците
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: irena22
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 79331
Постинги: 7
Коментари: 57
Гласове: 7047
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031