Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2010 09:47 - Отслабване
Автор: irena22 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2839 Коментари: 3 Гласове:
-26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Амбициозните и служебно ангажираните дами прекаляват с пиците и тестените изделия, защото нямат време да си приготвят салата, алармират диетолозите. Те съветват: "Отслабвайте според темперамента си!".    image   Като се замислим, може би точно в психологическата нагласа на всяка дама се крие тайната на нейната фигура и... нейното наднормено тегло. Доста често обяснението на факта, че въпреки формалното регулиране на хранителния режим няма резултати, се крие в анализа на емоциите и амбициите. Перфекционистката е непредвидима. Тя е абсолютно наясно с всички възможни и невъзможни теории за диетите, знае колко точно са калориите във всеки домат, изчислява допустимите количества храна по- добре от Айнщайн и въпреки това пълнее. Или поне не се вталява. Това е така, защото спазването на изпипаните и стриктни режими водят до пагубно натоварване на психиката й. Този тип дами са изключително упорити, но въпреки това поне веднъж дневно не устояват на някое и друго изкушение. И после гузната им съвест проговаря и се самонаказват като взимат драстични мерки. Подлагат се на тотален глад, а след това... отново се нахвърлят върху вкусотиите. Но, организмът помни и си отмъщава, създавайки депа, за да си спести следващия стрес. 
image
  Ето и един съвет: Два- три пъти седмично отпускайте края, но след това минете на максимално лека храна, без да стигате до тотален глад. В събота и неделя- само кисело мляко и плодове. Бизнес дамите пък много рядко успяват да си създадат някакъв режим на хранене и да се хранят поне три пъти на ден. И ако започнат да се закръглят, е добре да знаят, че е настъпил моментът да сядат около масата пет пъти. Това, което трябва да поглъщат е по малко, но редовно- риба, супа, месо на скара, а преди лягане- само плодове. Свръхемоционалните представителки на нежния пол преяждат всеки път след като гаджето им ги е изоставило или след като са се скарали с приятелката си от детските години.   Вместо да се почувстват по- добре след като са се натъпкали с всевъзможни висококалорични храни, ефектът е точно обратен- много бързо успокоението отстъпва място на чувството за вина и самобичуването. Отчаянието и въобще депресията винаги са съпътствани от качване на килограми. Когато усетите първите признаци на кризата, пийте по- големи количества минерална вода, която ще напълни стомаха ви и ще притъпи глада.
image


Тагове:   отслабване,


Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Стоян
01.12.2010 10:04
Имаше още какво да се каже.
цитирай
2. kikowsky - Натрупването на мисли води до натрупване на килограми.
01.12.2010 13:12
Това го установих, докато опитвах да се освобождавам от стари мисли и спомени. Отървете се от старото, живейте в настоящото и ще бъдете себе си - във всички отношения.
цитирай
3. arrara - Някой път
09.04.2013 17:28
Някои път наистина е от пресита, друг път хората са или с повреден метаболизъм или с някаква болест.
Имах съученичка, която се тъпчеше като ненормална, но беше 43-44кг. и друга такава, която ядеше съвсем нормално, дори може би и малко и беше с наднормено тегло.
Но мисля, че основния проблем е в медиите. Те се опитват да издигнат храната в култ. Постоянно си мислим, с кого ще вечеряме, кога ще дойде обедната почивка да си идем до онова капанче и пр. и пр. Просто трябва да спрем да се обсебваме с тази храна. Което разбира се не е лесна задача.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: irena22
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 79626
Постинги: 7
Коментари: 57
Гласове: 7048
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930